onsdag 26 oktober 2011

60 kubik matjord

Nu har vi änligen sått gräs på vår baksida. Det tog en helg att fördela ut 60 kubik matjord men sen var det bara att så. Ogräset som fanns under hade någon vecka innan besprutats med Roundup. Nu tre veckor senare börjar de första grässtråna att synas. Det kommer i och för sig att dröja fram till våren innan vi får sen en färdig gräsmatta. Vi planterade även vårt första träd som är ett klarbärsträd som vi fått av grannens föräldrar. När vi ändå höll på att plantera var vi och köpte två äppelträd och två vinbärsbuskar (röda). Äppelsorterna blev Rödluvan och Silva. Det finns en hel del äpplen att välja mellan så valet var inte lätt. Vi ville dock ha äpplen som är ganska fasta och mognar ganska tidigt på hösten. Nu återstår bara att bestämma var vi ska plantera dem.





Altanbygge





Vi håller fortfarande på med att bygga altanen. Ramen och de yttersta plankorna som kommer att rama in resten av trallen är på plats. Det blir en ganska stor altan, runt 60 kvadratmeter. Vår idé är att vi ska kunna ha såväl en matbord som "mysmöbler". Runt om altanen kommer det att gå ett "räcke" runt som ger insynsskydd från sidorna. Stommen till altanen är byggd på både plintar och plattor. Vi har använt oss av trallskruven Essve Torpedo Max som enligt Testfakta ska vara bäst i test.

Fin kant


Utanför vår tomt finns det på ena sidan att en trottoar. För att få en fin kant mellan asfalten och gräsmattan och för att inte gräsmattan efter ett tag ska "växa" ut i asfalten bestämde vi oss för att bygga en kant i cement. Våra grannar på gatan har i nästan samtliga fall valt att bygga mur. Vi ville emellertid inte ha en så markant gräns eftersom vi senare ska sätta buskar och dessa då kommer att skymmas av muren.

Bygglov för garage

Äntligen har vi fått bygglov för vårt egenhändigt ritade garage. Bilder på gargeritningen finns i ett tidigare inlägg. Vi kommer förhoppningvis att börja med garageplattan så att denna ska stå klar till våren då det planerade bygget av garaget sätter igång.